Follow The Bits

Date: september 2017
Skills: ontwerpen, startup, UI/UX, Virtual Reality

In de zomer van 2015 werden Stefan Lugtigheid en ik door Atoms2Bits gevraagd een eye tracker voor de Oculus Rift DKII te ontwikkelen (Zie ook de post Oculus Rift DKII met Eye Tracker). Een interessante opdracht waarbij we er achter kwamen dat er een grote, nieuwe markt open ligt voor hardware ontwikkeling voor Virtual Reality.

Stefan en ik zijn erg gecharmeerd van VR omdat het precies ligt op de scheidingslijn waar hardware en software elkaar ontmoet. Een écht goede immersive ervaring in VR beleef je pas als de hardware voldoet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het draagcomfort van de headset, of op technisch vlak het gebruik van de beste componenten, maar denk ook aan het omzetten van de bewegingen van de gebruiker vertalen naar de virtuele wereld.

Omdat we, naast de ontwikkeling van de eye tracker voor de Oculus Rift DKII, nog veel meer mogelijkheden zagen hebben we besloten een eigen label op te richten om dit alles onder uit te brengen: Follow The Bits.

Sinds de oprichting hebben we VR opstellingen ontwikkeld voor het UMC (Universitair Medisch Centrum Utrecht), diverse producten om bewegingen van de echte wereld te vertalen naar de virtuele wereld (binnenkort meer hier over in een aparte post), een mobiele VR demo-setup en natuurlijk ook eye tracking voor de Oculus Rift DKII en de HTC Vive.

 

  • UMC Utrecht - Oculus DKII met Follow The Bits eye tracker geïnstalleerd.

 

Voor meer informatie over VR met eye tracking verwijs ik je graag door naar onze Follow The Bits website!

Leuk detail:
Omdat productontwerpers best een mening hebben over grafisch ontwerp, maar dat niet wil zeggen dat ze het dan zelf moeten gaan doen hebben wij onze huisstijl laten ontwikkelen via het 99designs platform. Na het uitzetten van de opdracht hadden we binnen een week een overweldigende hoeveelheid aan voorstellen binnen, waaronder het (naar onze mening) geweldige idee om de “F” 45° te draaien zodat er een pijl ontstaat in het pictogram.

Informatie
Website van Stefan Lugtigheid
Website van Atoms2Bits
Fotografie: Joris Helming
Design Follow The Bits website: Stefan Lugtigheid & Joris Helming
Coding Follow The Bits website: Stefan Lugtigheid