Virtuele Supermarkt met Eye Tracking

Date: september 2017
Skills: ontwerpen, UI/UX, Virtual Reality
Client: Atoms2Bits

Inleiding
De Virtuele Supermarkt is een onderzoekstool ontwikkeld door Atoms2Bits. Sinds 2015 ben ik betrokken bij het Virtuele Supermarkt project. In eerst instantie vanuit hardware ontwikkeling met Follow the Bits. Wat begon als een ontwerp opdracht is de afgelopen jaren uitgegroeid naar een veelbelovende start-up.

De Virtuele Supermarkt
De Virtuele Supermarkt is een virtuele omgeving die naar eigen wens is samen te stellen.
Naast statisch objecten kan er ook gekozen worden om avatars door de virtuele supermarkt te laten lopen. Dit kan interessant zijn om te onderzoeken hoe drukte van invloed is op winkelgedrag.

 

 

Eye Tracking
De Virtuele Supermarkt is een ideale omgeving om kijkgedrag in te meten. Dit doen wij door middel van onze zelf ontwikkelde eye trackers.
Speciaal ontwikkelde hardware registreert met high-speed camera’s de bewegingen van de pupil; omdat van het zelfde tijdstip bekend is welk beeld zichtbaar was in de virtuele ruimte kan hieruit opgemaakt worden waar de gebruiker naar keek.

 

 

Onze soft- en hardware zijn ontwikkeld in samenwerking met Georgia Tech (USA), Technische Universiteit Eindhoven, de Radboud Universiteit en de NHTV University of Applied Science.

Een standaard component van de Virtuele Supermarkt is de mogelijkheid direct na het afronden van een sessie met een participant een heat map te vervaardigen.
De weergave van de heatmap is via diverse parameters aan te passen, bijvoorbeeld tijdsduur, diepte van kijkgedrag, enz.

 

 

De Virtuele Supermarkt is vanzelfsprekend een interessante onderzoekstool voor marketingonderzoek, maar is daarnaast ook erg waardevol als onderzoekstool voor de medische wereld. Het UMC Utrecht doet op dit moment onderzoek met patienten met hersenletsel in onze supermarkt. Meer over dit project kunt u hier lezen op de website van het Hersencentrum.

 

Mijn rol binnen het Virtuele Supermarkt project omvat onder andere:

  • ontwikkeling functionaliteiten
  • projectmanagement
  • strategie

 

Voor meer informatie:

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave