iF Design Award 2019

Date: februari 2019
Skills: ontwerpen, vormgeving
Client: Inofec Kantoormeubelen

 

 

Met grote trots kan ik mededelen dat wij een van de winnaars zijn van de iF Design Awards 2019!

Samen met Eelco Schouten werk ik al enige tijd aan het ontwerp van een lijn van hoogte verstelbare bureaus voor Inofec Kantoormeubelen. Ondanks dat het product nog niet officieel gelanceerd is door Inofec, was het net op tijd af om het te kunnen inzenden voor de iF Design Awards van 2019.

Begin januari zijn wij met een auto vol onderdelen naar Hamburg gereden waar we ons kindje te midden van 6375 andere inzendingen in elkaar hebben gezet, opgepoetst en vervolgens begon het grote wachten. Naast grote Nederlandse merken als Ahrend,  Phillps en Gazelle, maar ook internationale merken als Google en Apple is het toch wel spannend hoe de jury jouw ontwerp zal beoordelen.

 

 

Gelukkig (Logischerwijs 😉 ) was de jury net zo tevreden met het ontwerp als wij zelf en kreeg ik dus enkele weken later het verlossende e-mailtje: “Top-class jury result for JHPO!” en was het winnen van onze eerste iF Design Award dus een feit!

Bij het ophalen bleek nog maar eens extra dat het winnen van een Award niet vanzelf gaat: Alle andere ingezonden bureaus om ons heen hadden een rood stickertje op hun formulier geplakt; jury-taal voor “niet voldoende voor een iF Design Award”. Dat werd dus een dubbel trots ritje met een Awarded bureau achterin de auto terug naar Nederland 🙂

Conclusie: geslaagd ontwerp en een mooi avontuur rijker!

 

 

Wat meer achtergrond informatie over de iF Design Awards:

Al 66 jaar is de iF DESIGN AWARD erkend als keurmerk van hoge kwaliteit en uitmuntend design.

Het iF label is wereldwijd erkend voor uitstekende ontwerp services en de iF DESIGN AWARD is een van de meest belangrijke designprijzen ter wereld. Inzendingen worden een award toegekend in de volgende disciplines: Product, Packaging, Communication en Service Design/UX, Architecture en Interior Architecture, evenals Professional Concept.

Alle award-winnende inzendingen worden in de iF WORLD DESIGN GUIDE en in de iF design app opgenomen, en worden in de iF design exhibition Hamburg tentoongesteld.

 

Informatie