PAC – SeNse

Date: augustus 2017
Skills: ontwerpen, UI/UX
Client: AVD - industrial & strategic design

Introductie
In de periode dat ik met AVD – Albert van Dorssen werkte aan de ontwikkeling van de OptiDist II werd ook de SeNse ontwikkeld. Omdat men enthousiaste verhalen hoorde over de interface waar wij aan werkten kwam het ontwikkelteam van de SeNse bij ons met de vraag of wij een studie wilde doen voor de ontwikkeling van de UI en UX.

 

Het ontwerp
Na een gesprek waarbij de werking en het gebruik van de SeNse is doorgenomen, hebben we als eerste een voorstel gemaakt voor de indeling van het menu. Ook hier is gekozen om veel gebruikte functies in een menubalk onderin beeld onder te brengen en de overige functies onder te brengen in een uitklapbaar menu aan de zijkant van het beeld. Naast dat het prettigst is in gebruik, is het ook prettig dat er een eenduidige werking bestaat tussen de verschillende producten van PAC.

Nadat de menustructuur was uitgedacht zijn we begonnen met de vormgeving van de schermen. Er zijn vele parameters in te stellen en te raadplegen bij de SeNse, om dit overzichtelijk te houden is er voor gekozen een schematische weergave van het binnenwerk van het apparaat te tonen. Bij deze weergave staan op de plek van toepassing, de in te stellen data.

 

  • Home scherm van de SeNse - belangrijkste parameters en ventielen in beeld.

 

Conclusie
Tijdens deze opdracht hebben wij een een aantal menu’s en hun structuur uitgewerkt en een opzet gegeven voor de vormgeving van de schermen. Met deze input is het ontwerpteam van PAC zelf verder aan de slag gegaan. Het eindresultaat is inmiddels terug te zien op de SeNse die in 2016 gelanceerd is.

 

Informatie

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave